Пластика вилиць: процедура, протипоказання, реабілітація після операції

Перед підготовкою до операції з пластики вилиць слід звернути увагу до протипоказання, т.к. у пластичній хірургії вони є критичними і безпосередньо впливають на перебіг та процес операції. Заборонено хірургічні втручання при цукровому діабеті та наявності онкологічних захворювань. Неможливе проведення нормальної операції у період вагітності та лактації, а також при порушеннях, пов’язаних із згортанням крові. Більше того, заборонено проводити цю процедуру, якщо є тяжкі хронічні захворювання внутрішніх органів.

Існує два способи корекції вилиць:

– ліпоскульптура, яка робиться за допомогою використання жиру, який зазвичай береться з внутрішньої частини стегна або сідниць, очищається за допомогою центрифуги і вводиться в зону, де необхідна корекція. Цей спосіб відрізняється тим, що загоєння та набряк проходить дуже швидко. Однак одним з недоліків є те, що жирова тканина часто розсмоктується, і іноді необхідна повторна операція.

– Мандібулопластика, яка полягає в тому, що в проблемну зону вводиться спеціальний протез, який позбавляє диспропорції та надає іншої форми. В операції використовують кісткові імплантати, які мають таку ж твердість, що і лицьова кістка. Однак кісткова тканина також розсмоктується, що унеможливлює повторну операцію.

Операції обох видів проходять трохи більше години, під загальним наркозом. Імплантат вводиться через надрізи у ротовій порожнині. Якщо робиться операція зі зменшення розміру вилиць, то кісткова тканина шліфується, що викликає серйозні больові відчуття і набряк, що довго не проходить.

Реабілітація, як правило, протікає досить швидко та безболісно, ​​правда з набряками у зоні впливу. Можуть з’являтися гематоми. На час відновлення використовується лише рідка їжа (для того, щоб не змістити протез). Також після реабілітації необхідно полоскати рот спеціальними розчинами для дезінфекції. Результат операції остаточно стає помітним приблизно через півроку. На цей час необхідно обмежити кількість фізичних навантажень, а також відмовитися від відвідування лазні та солярію.

Post Author: admin