Крем-суп із спаржі

Щоб надати крем-супу зі спаржі італійський акцент, додайте до нього такі типові інгредієнти як прошутто та цибуля. Візьміть варену шинку, прошутто котто, і 1 кілограм очищеної та нарізаної спаржі. Налийте в каструлю 6 чашок води, покладіть спаржу та шинку. Доведіть воду до кипіння, зменшіть вогонь до середнього та готуйте 30-45 хвилин. Потім злити воду через сито, відокремити м’ясо від кістки. Відкладіть спаржу та шинку убік. Візьміть кілька великих картоплин крохмальних сортів, очистіть, наріжте скибочками та відваріть у п’яти чашках курячого бульйону до м’якості. Це займе приблизно 15-20 хвилин. Білу частину цибулі-порею наріжте кільцями. Розтопіть на сковороді вершкове масло|мастило| і згасіть цибулю. Він повинен стати м’яким і прозорим, а не золотистим і в жодному разі не коричневим, з хрусткою скоринкою. У каструлю з картоплею та бульйоном додайте спаржу та цибулю, заправте морською сіллю, білим перцем і пюрируйте блендером. Прошутто наріжте кубиками та обсмажте на вершковому маслі. Розкладіть крем-суп по тарілках, покладіть шинку і прикрасьте листками чебрецю.

Для того, щоб зробити крем-суп зі спаржею у французькому стилі, доведеться попрацювати. Крім зусиль додайте до спаржі крабове м’ясо, жирні вершки та основу для соусів – ру. Почати потрібно із соусу. Візьміть 100 грам олії та півсклянки пшеничного борошна. Олію розтопіть на середньому вогні, через ситечко всипте борошно і обсмажте до золотистого кольору. У вас вийшло «ру», відставте його убік. Займіться спаржею. Промийте її під проточною водою, поріжте на шматочки сантиметром – два. Вам знадобиться близько півкіло спаржі. Залийте її водою, так щоб рідина покривала її не тільки повністю, а й була на два-три сантиметри вище. Доведіть воду до кипіння та додайте півкіло крабового м’яса. Варіть не більше двох хвилин, зменште вогонь до маленького і додайте, безперервно помішуючи, ру. Загустіти суп має практично у вас на очах. Тепер саме час додати літр молока та літр жирних вершків. Розмішайте вміст каструлі та збільшіть вогонь до середнього. Натріть 150 г жирного сиру типу едаммер, ементайль або грюєр, додайте його до супу. Безперервно помішуючи, дочекайтеся, поки сир розплавиться. Заправте суп білим перцем та морською сіллю. Вимкніть вогонь. Розлийте суп по тарілках і прикрасьте нарізаною петрушкою.

Post Author: admin