Ботокс чи диспорт?

Ботокс і диспорт – препарати, що застосовуються для розгладження мімічних зморшок та запобігання їх утворенню. Обидва діють за допомогою ботулотоксину паралізуючи лицьові м’язи, внаслідок надмірного руху яких і утворюються небажані складки та заломи. Хоча обидва засоби однакові за функціями, це різні препарати. Який вибрати?
Одна бульбашка з препаратом диспорт містить 500 одиниць токсину та 125 мікрограм альбуміну. Зазвичай, його розбавляють до 200 одиниць на мілілітр. В аналогічному за місткістю бульбашці ботокса знаходиться 100 одиниць токсину на мікрограм альбуміну, його розбавляють до 25-50 одиниць на мілілітр.

Препарат ботокс використовується в США вже досить давно. Диспорт відносно нещодавно дозволений до застосування в Америці, зате їм багато років успішно користуються в Європі. Але це зумовлено виробниками препаратів: ботокс роблять в Америці, диспорт – у Європі, а саме у Франції. Ці засоби мають різні склади, виготовляються за різними технологіями, тому механізм їх взаємодії з організмом людини у них несхожий один на одного.

Вважається, що у широко відомого всім ботокса вищий профіль безпеки, тому що процес дифузії ботулотоксину в організмі краще контролюється. В результаті менша ймовірність попадання активної речовини в системний кровотік та ослаблення сусідніх м’язів. Крім того, дія ботоксу ґрунтується на меншій, ніж у диспорту кількості білкового комплексу нейротоксину в ефективній дозі. За статистикою після введення ботоксу спостерігається нижчий відсоток виникнення ускладнень.

Ефект після введення ботоксу триває в середньому 12 тижнів, іноді довше. Диспорт, як правило, діє 8-10 тижнів, зате і коштує він дешевше на 10%. Обидва препарати пройшли експертизу, ботокс у двох організаціях – FDA- Управління з контролю за Якістю Харчових Продуктів та Лікарських Препаратів США та NIBSC – Урядове Агентство Великобританії, а Диспорт – NIBSC – Урядове Агентство Великобританії.

Тож вибір, у будь-якому разі, за вами. Застосовуйте той препарат, який вселяє менше побоювань. Головне – звернутися до перевіреної клініки, до досвідченого фахівця. Тоді ризик різних побічних ефектів буде зведений до мінімуму, незалежно від того, яким із препаратів ви скористаєтеся.

Post Author: admin