Як зробити гарні коліна

На колінах часто утворюються відкладення жиру, а шкіра на них грубіє і стає шорсткою. Щоб зберегти їхню красу, насамперед подбайте про здоров’я ніг. Носіть зручне взуття, яке не деформує стопу. Крім того, регулярно виконуйте фізичні вправи, щоб тримати ніжки у тонусі. Зайвий жир йде, коли накачується і підтягується передній м’яз стегна. Цьому добре допомагають розтяжки, танці та будь-які вправи, пов’язані з постійною напругою м’язів ніг.

Щоб зберегти коліна гладкими і м’якими, корисно використовувати різні креми, що моделюють, які підтримують еластичність шкіри і не допускають розвитку целюліту. Під час лазневих процедур не забувайте робити пілінг колін. Для цього підходить звичайний скраб для тіла. Після ванни не забувайте наносити крем – можна брати звичайний крем для ніг.

Крім цього слід стежити за шкірою колін, станом судин та колінних суглобів. Візьміть головку часнику, лимон та корінь селери, подрібніть все це в м’ясорубці, додайте меду і приймайте по одній чайній ложці цієї суміші до сніданку. Цей народний засіб виводить солі із суглобів, завдяки чому коліна не будуть набрякати.

Пам’ятайте також, що ноги набрякають менше, якщо давати їм достатньо відпочинку у правильній позі: коли дивіться фільм чи читаєте книгу, тримайте ноги вище, у горизонтальному положенні.

Щоб повернути коліна здоровий і привабливий вигляд, зробіть наступну настоянку: подрібніть сухе листя евкаліпта, залийте горілкою (1/5 л на три столові ложки листя), дайте настоятися 2 тижні. Настоянку потрібно втирати в коліна перед сном.

Щоб шкіра на колінах залишалася гладкою і ніжною, робіть теплі обгортання із суміші з кефіру (2 столові ложки) з олією евкаліпту (2 чайні ложки). Час процедури – 20 хвилин, повторювати її потрібно пару разів на тиждень. Замість евкаліпта рекомендується використовувати картопляний крохмаль.

Якщо вам не подобається колір ваших колін – червонуватий або навіть коричневий – можете відбілити їх. Для цього змішайте три столові ложки кефіру з кількома краплями огіркового та лимонного соку, нанесіть на шкіру та ретельно розітріть. Ця маска також добре розігріває суглоби.

Post Author: admin