Рецепт смачної лазаньї

Лазання для лазаньї

Термін «лазання», насправді відноситься до широких та плоских макаронних виробів, пластів. Вони можуть бути з додаванням гречаного борошна, чорнила каракатиці, бурякового соку або шпинату, начинка між ними може бути з морепродуктів, фаршу, овочів і це все буде «лазіння». Заберіть їх, і у вас буде звичайна запіканка. Справжня італійська господиня сама катає пласти тіста на лазанні. Адже в цьому немає нічого складного, а свіжі пласти лазаньї набагато краще вбирають соус і на відміну від сухих не потребують попередньої обробки. Тут немає жодних особливих секретів – сухі пласти відварюються до стану аль денте, охолоджуються під струменем крижаної води, щоб миттєво зупинити процес приготування, і чекають своєї черги вирушить у форму для запікання, загорнуті в чисті бавовняні рушники.

Шар серед верств

Яку б ви не випікали лазанью, першим шаром обов’язково має бути налитий соус, потім йде пласт тіста, потім начинка і потім сир. Повторюється ця послідовність стільки разів, скільки вам дозволяє висота форми та кількість інгредієнтів. Верхнім шаром у лазанні має бути соус і сир. Запікається лазіння, загорнута у фольгу. Лише за п’ятнадцять хвилин до готовності фольга знімається, щоб дати сиру апетитно покоричневіти і піти бульбашками.

“Завтра буде краще ніж вчора”

Лазання одна з тих страв, яка з часом стає тільки кращою, ароматнішою, смачнішою. Якщо зробити лазанню на вихідних, обернути в харчову фольгу, а потім прибрати в холодильник, то на будні дні ви будете забезпечені теплою, ситною, домашньою вечерею, яка залишиться лише трохи розігріти.

Традиційна лазіння

Зробити страву, яка припаде до вподоби абсолютно всім – неможливо, але в рецепті традиційної лазаньї стільки інгредієнтів, що вона точно сподобається більшості любителів смачно поїсти. Судіть самі. Вам знадобиться:
– 6 смужок бекону
– 100 грам сирокопченої шинки
– 250 грам свинячого або телячого фаршу
– 500 грам яловичого фаршу
– 1 1/2 чашки нарізаної цибулі
– 1/2 склянки дрібно натертої моркви
– 1/2 чашки дрібно нарізаної селери
– 3 зубчики часнику, подрібнити
– щіпка меленої гвоздики
– 1/4 чайної ложки меленого мускатного горіха
– 3 столові ложки томатної пасти
– 1 склянка сухого білого вина
– 3 чашки курячого бульйону
– сіль перець
– 1/4 склянки дрібно нарізаної петрушки
– 750 г свіжих пластів для лазаньї або 300 г сухих
– 1 склянка свіжого тертого пармезану
– 1 літр соусу бешамель.

У великій каструлі з товстим дном потрібно розтопити трохи вершкового масла|мастила| і обсмажити нарізаний на шматочки бекон і шинку до карамельного світло-коричневого кольору. Додати фарш і смажити хвилин 20, постійно помішуючи. Потім покласти овочі та тушкувати до м’якості ще п’ять хвилин. Тепер настав час прянощів та томатної пасти. Не забувайте постійно заважати ваш майбутній м’ясний соус. Влийте вино і дочекайтеся, поки воно практично повністю не випарується. Додати бульйон і тушкувати ще близько години. У цей час приготуйте соус бешамель та розігрійте духовку до 180 градусів за Цельсієм. Зберіть лазанню. На дно форми налийте соус, покладіть лист лазаньї, потім спочатку м’ясний, а потім бешамель соус, сир і знову лист лазаньї. Закутайте лазання у фольгу і відправте в духовку десь на годину. За п’ятнадцять хвилин зніміть фольгу і дозвольте лазіння підрум’янитися. Перед подачею на стіл дайте страві постояти хвилин десять, щоб вона постала у всій своїй ароматній пишності.

Post Author: admin