Блефаропластика повік: “за” та “проти”

Ця операція може бути виконана у таких випадках:

– якщо спостерігається надлишок шкіри на нижніх і верхніх повіках, що завдає незручності для зору;
– зайві жирові утворення надто виділяються та помітні оточуючим;
– з віком на нижніх та верхніх повіках можна спостерігати помітні зморшки та складки;
– Пацієнт прийняв рішення про зміну розрізу очей.

Якщо немає значних незручностей, повіки не ускладнюють огляд, то не варто вдаватися для усунення недоліків, що здаються вам, до цієї пластичної операції. Блефаропластика повік – це дуже відповідальна та складна операція. Завжди можлива лікарська помилка, виправити наслідки якої може бути дуже складно, а часом неможливо.

Блефаропластика повік має кілька різновидів. Для видалення жирових утворень на повіках застосовується транскон’юнктивальна техніка. При цьому робиться невеликий прокол, за допомогою якого видаляється жирова тканина. В цьому випадку на столітті не залишається ніяких шрамів після перенесеної операції, відновлення займає приблизно два тижні, розріз очей і форма повік залишаються незмінними.

Інший вид блефаропластики повік – це внутрішньоротова пластика. У цьому випадку жирові грижі розподіляються по всій площі нижніх повік. Жирова тканина у разі не підлягає видаленню, це дозволяє знизити ризик виникнення ускладнень. Доступ до віків при цьому способі здійснюється через невеликий розріз у ротовій порожнині.

Під час стандартної операції з блефаропластики трохи нижче вій виконується розріз. Потім видаляється надлишок жирової тканини, а також надлишки шкіри.

У післяопераційному періоді часто виникають припухлості повік, видалення яких до них прикладають лід. За три дні операційні шви знімаються. На загальне відновлення потрібно два тижні.

Post Author: admin