Як упоратися з домашнім хаосом

Ви думаєте, що прибирання – це просте справа, що не вимагає особливих знань? Як би не так. Щоб у будинку була ідеальна чистота весь час, і при цьому ви не перетворилися на її раба, потрібний правильний підхід до цього питання. Якщо ви хочете зберегти чистоту в будинку, проводите експертизу порядку. Це як визначити технічний стан будівельних об’єктів при промисловій експертизі будівель.

Так що потрібно зробити, щоб безлад не запанував у вашому будинку? Безладне розміщення речей виходить за відсутності потрібного планування та продуманого інтер’єру. Будь-яка кімната повинна бути не захаращеною та легко доступною для прибирання. Мінімум речей та меблів, що властиво стилю мінімалізму.

Використовуйте функціональні меблі. Вбудована в стіну шафа з численними поличками і стелажами буде чудовим помічником, якщо у вас багато взуття і одягу, і ви не в змозі з ними розлучитися. За маєтком такої шафи ви розкладете всі речі на свої місця.

Позбавляйтеся марних речей. Як би вам не була дорога річ, періодично необхідно розлучатися зі старими дрібницями та одягом, який уже не в моді, книгами та старим взуттям, викидати непотрібні газети та журнали. Це все засмічує ваш будинок, створюється атмосфера цілковитого хаосу і прибирання житла ускладнюється.

Візьміть за правило кожен день забиратися хоча б в одній шафі або на полиці. Це прибирання займе трохи часу, при цьому скоро ви зможете впоратися з домашнім хаосом, у квартирі запанує порядок.

Не беріться за чистоту відразу скрізь. Генеральне прибирання дуже втомлює, а результату замало. Порядку вистачає ненадовго. При цьому у вас з’являється неприємне почуття, і є відчуття марно витраченого часу.

Post Author: admin