Чому пявляются бородавки і як боротися з ними

Папіломи (бородавки) — це доброякісні утворення на шкірі, що підносяться над загальним рівнем шкірного покриву. Бородавка на грудях росте з плоского епітелію, може бути одного кольору з шкірою або більш темного. Їх розмір може варіюватися від 1 до 8 міліметрів. Якщо у Вас з’явилася бородавка на грудях, слід проконсультуватися з фахівцем, щоб в майбутньому не отримати з неї проблем.

Зараження статевим або побутовим шляхом — з першопричиною, чому з’являються папіломи на грудях. Головним чинником утворення цих наростів є ВПЛ, атакуючий тіло при ослабленні імунітету. Як правило, людина є носієм вірусу без будь-якої симптоматики, але тільки до певного часу. Тривале медикаментозне лікування, стрес або зміна гормонального фону може стати відправною точкою, після чого жінка задається питанням, чому під грудьми папіломи.

При виявленні бородавок зверніться до лікаря, який після проведених досліджень зробить висновок, чому з’являються папіломи під грудьми у Вашому конкретному випадку і підбере оптимальне рішення проблеми.

Види папілом

Бородавки під грудьми можуть бути різних видів і відповідно вимагати різного підходу в лікуванні:

  • кератопапіллома;
  • інтрадуктальная;
  • ниткоподібна;
  • папіломи проток молочних залоз

Нарости найчастіше виникають на шиї, під грудьми, тобто на ніжних ділянках шкіри, схильних до пітливості і запалення. Інфекція поширюється досить швидко, тому не можна зволікати з лікуванням.

Звідки беруться папіломи

Плоскі бородавки на грудях викликаються ВПЛ. Шлях передачі — контактний, але не тільки при прямому контакті (статевому або побутовому), але і через загальні предмети побуту (дверні ручки, поручні в громадському транспорті, рушники, одяг). Дрібні бородавки під грудьми явище неприємне. Щоб захистити себе від їх виникнення, зміцнюйте імунну систему.

Бородавки на грудях при вагітності можуть проявитися в результаті зміни гормонального фону і перебудов в організмі. Потрібно бути уважним, тому що ВПЛ передається від матері до малюка під час пологів.

Якщо Ви виявили папіломи на грудях, причини можна знайти в чому завгодно. Важливо розуміти, що ці утворення хоч і доброякісні, але від них краще позбавлятися відразу, тому що чим довше Ви є їх носієм, тим більше їх стає.

Як проявляються папіломи

Новоутворення можуть битьобнаружени що не поверхні епідермісу, так і на слизових. Папілома на грудях не утворює ороговілого шару, може мати довгу або коротку ніжку.

Папілома на соску грудей або внутрішньопротокова може не бути помічена тривалий час. Один з її симптомів — виділення з проток в’язкою, прозорою або темної рідини. Тоді принципово терміново пройти медичне обстеження.

У чому небезпека папілом?

Папілома на грудях далеко не завжди безпечна. Вони не тільки заподіюють фізичний і психологічний дискомфорт, а й можуть стати стартом онкології. Якщо у Вас виявилися папіломи під грудьми, перевірте вид вірусу ВПЛ. 16 і 18 збільшують ризик розвитку раку в кілька тисяч разів. Знайте, що папіломи на шиї і грудях — це не просто косметичний дефект, а й серйозний симптом.

Чим небезпечні папіломи для жінок

Внутрішньопротокова папілома молочної залози локалізується і росте в молочному протоці. Захворювання вражає як дівчатка, так і жінки похилого віку. При великих розмірах пухлини можливі виділення крові або навіть некрози.

Причини розвитку внутрипротоковой папіломи молочної залози — це порушення гормонального фону, тому папіломи на грудях при вагітності не рідкість.

Небезпека захворювання проявляється насамперед у прикру косметичний дефект. Але важливо пам’ятати, що доброякісна пухлина здатне перероджуватися в злоякісну пухлину, тому слід провести діагностику.

Діагностика папілом

З’явилися папіломи на шиї і грудях доцільно показати лікаря-дерматолога. За допомогою дерматоскопи наріст можна розглянути з 16-ти кратним збільшенням та створити повну картину хвороби. Пам’ятайте, що вірус папіломи грудей може спровокувати онкологію. Якщо у Вас росте папілома на грудях, слід визначити, який з типів ВПЛ присутній у Вашому організмі і при необхідності лікувати вірус.

Як лікувати папіломи і бородавки

Зверніться в клініку, щоб дізнатися, як видаляють бородавки дерматолог за допомогою спеціального обладнання і ліків. Якщо видалити наріст можна за допомогою лазера в один день, то щоб попередити рецидив, необхідно спеціально підібране лікування. Іноді досить зміцнити імунітет, але в разі високоонкогенних типів у жінок будуть потрібні імуностимулятори та противірусні препарати.

Способи видалення бородавок і папілом

Чи можна видаляти папіломи на грудях? Можна і потрібно! Видалення папілом на грудях можливо декількома способами:

  • медикаментозні засоби;
  • хімічний вплив;
  • хірургічне видалення;
  • лазер;
  • рідкий азот;
  • електрокоагулятор.

Лазер є одним з найбезпечніших і швидких способів видалення. При точковому впливі на тканини шкірного покриву відбувається мінімальне пошкодження здорових клітин і відсутній ризик утворення рубців. Немає ніяких хворобливих відчуттів і загрози інфікування.

Куди можна звернутися припекти бородавку на грудях

Звертайтеся до фахівців в медичні установи, адже це нехай і проста, але операція. Досвідчений дерматолог видалення бородавок зробить акуратно і безпечно, і призначить терапію для запобігання рецидивів.

У клініці «Лазерсвіт» працюють доктори вищої категорії, які здобули освіту за кордоном. Вони мають багатий досвід боротьби з цим неприємним недугою, і вміло підберуть оптимальний спосіб лікування, гарантуючи результат. Після ретельного огляду видалення може бути вироблено відразу ж, якщо освіта не пошкоджено і запалене. Після процедури пацієнт отримує докладні рекомендації і в разі необхідності завжди може звернутися за додатковою допомогою на сайті lazersvit.com

Post Author: admin