Чи варто ремонтувати телевізор з розбитим екраном

Телевізори з рідкокристалічним екраном мають надзвичайний попит. Споживачі полюбили ці пристрої не тільки за відмінну якість зображення, але й за величезний дисплей, що дає можливість обладнати вдома справжній домашній кінотеатр.Але, як виявилось, великий екран — це й великий клопіт. Він вимагає особливого поводження, бо піддається пошкодженню. Достатньо одного удару, щоб на дисплеї з’явились тріщини. Що робити в таких випадках, радять фахівці сайту plata.lviv.ua/ua/

Особливості конструкції екрану сучасних телевізорів

На ринку медійної техніки найбільш поширеними вважаються три типи телевізорів — плазмові панелі, а також екрани LCD та LED.

В основі плазмової панелі знаходиться:

  • високоякісне скло;
  • комірки, заповнені газом;
  • люмінофор, який під впливом електрики забезпечує подачу світла.

Якщо, внаслідок механічного пошкодження, екран втратив цілісність, але внутрішні шари матриці не постраждали, є ймовірність, що її можна переналаштувати. Для цього потрібно занести телевізор в хороший сервісний центр.

Але при значному пошкодженні екрану будь-які ремонтні роботи стають неможливими, адже газ із розбитих сотів матриці виходить назовні й відновити його вже не вдасться. В таких випадках єдине, що можна зробити — це встановити новий екран. Щоправда, вартість цієї послуги може сягати до 80% від ціни самого телевізора.

Особливості ремонту екранів типу LCD та LED

Основу моноблоків LCD та LED складають дві дуже тоненькі скляні панелі, між якими розміщається рідкокристалічна матриця, RGB фільтри, підсвітка та шлейф. Такі екрани дуже ніжні та вразливі до механічних пошкоджень. Будь-який фізичний вплив ззовні призводить до пошкодження його внутрішньої конструкції.

На жаль, виробниками LCD та LED панелей не передбачено ремонт телевізійних екранів. Але буває, що в хороших майстернях можна знайти зовнішнє скло й замінити його. Звичайно, при порушенні цілісності внутрішньої скляної панелі мова про ремонтні роботи не йде. В таких випадках може бути тільки два рішення — повна заміна екрану на новий або придбання іншого телевізора.

Як уникнути ремонту екрану телевізора

На думку майстрів компанії «Контакт», найкращий спосіб захистити телевізор від механічних пошкоджень — встановити додатковий акриловий екран. Таке покриття вбереже дисплей не тільки від ударів чи подряпин, але й від пилу та вологи. При цьому якість зображення залишиться такою ж досконалою, як і була.

Post Author: admin