Правові умови праці у Польщі

візовий центр безкордонів

Еміграція робочої сили спостерігається по всьому світу вже століттями, та продовжується і по сьогоднішній день. В основному це стосується громадян економічно відсталих країн. Адже не маючи фінансових можливостей забезпечити сім’ї народ змушений шукати роботу в достатньо розвинених країнах світу. Не найкраща ситуація з роботою та заробітною платою і в Україні. Наші громадяни масово виїжджають в країни Західної Європи, та навіть Канаду, чи Сполучені Штати Америки на заробітки. Останнім часом робота в Польщі теж стала фінансовим спасінням для багатьох українців, особливо це стосується громадян Західної України. В Польщі є багато вакансій на різні спеціальності, але ідеалізувати роботу тут не потрібно, бо в кожній країні на цей рахунок існують свої негативні явища. Еміграція на роботу до країн Європейського Союзу це не панацея бо і тут можна зіткнутися з тими ж проблемами, що й на Батьківщині.

В Польщі набагато кращі обставини з зарплатами, адже тут середня заробітна плата в декілька разів більша ніж в Україні. Заробітна плата працівника в цій країні не ділиться на офіційну і так звану «конвертну», все виплачується згідно договору. Зате договір може бути теж різним і коли той, чи інший іноземний працівник влаштований на роботу по договору на працю за трудовим кодексом Польщі в якому визначені всі його переваги на державному рівні то захищені державою всі його права. Але за таким договором працюють практично одиниці, а влаштуватися журналістом, чи в охорону, а також касиром і прибиральницею, як правило нема можливості. В загальному іноземці працюють на основі цивільно-правової домовленості, де жодної гарантії робітникам не надається. За цим договором не надається медичного і пенсійного страхування. Роботу за трудовим кодексом іноді можна знайти у Варшаві, адже в столиці величезна кількість вакансій.

Чехія теж найближчий з Україною сусід і робота тут знайдеться для багатьох українців. Адже тільки зараз тут затребувано на роботу більше трьохсот тисяч працівників і Чехія не може справитися з обсягом робіт своїми громадянами. В Чехії багато їхніх робітників виїхали на роботу в країни Західної Європи, де значно більша заробітна плата в порівнянні з Чехією. Тут доводиться брати на роботу іноземних громадян і особливу увагу приділяють спеціалістам з України. В столиці цієї країни Празі відкрила свою філію всесвітньо відома фірма Coca –Cola, яка теж пропонує вакансії. Особливо тут потрібні водії навантажувачі відповідних категорій, це на автонавантажувачі вантажопідйомністю три з половиною, п’ять тон. Якщо ви пройдете відбір і будете прийняті на роботу цією фірмою, то в майбутньому зможете досягнути відповідного кар’єрного росту. Компанія Coca-Cola веде партнерські стосунки зі своїми робітниками, тут теж передбачено безкоштовне навчання в корпоративному університеті корпорації. Робота в Чехії надається не тільки в столиці, але і в інших містах де теж налічується багато вакансій.

Post Author: admin